Savon Miekan sapelitreenit kesällä 2024

Kuva: Matias Toropainen.

Kesäkaudella 2024 keskitytään sapelissa kahteen lähteeseen, yhteen vanhaan ja yhteen uuteen. Aiempina kesinä ja monissa seminaareissa olemme käyneet läpi vanhempaa sapelioppia 1800-luvun alusta (Roworth 1824), ja kesällä 2023 päästiin kevyesti koettamaan Viktor Balckin ruotsalaista sotilassapelia vuodelta 1893. Tänä kesänä tarkoitus on liikkua kokonaan 1800-luvun loppupuolella, joten kertaamme ensin Balckin sapeliopin, ja sitten siirrymme uuteen lähteeseen joka on Alfred Huttonin tuotanto: Cold Steel (1889) ja The Swordsman (1891).

Alfred Hutton (1839 – 1910).

Kapteeni Alfred Hutton oli brittiarmeijan upseeri, joka oli 12-vuotiaasta lähtien ollut kuuluisien Angelojen miekkailukoulussa Lontoossa. Saavuttuan ensimmäiselle komennukselleen Intiaan Hutton organisoi heti miekkailukoulun jalkaväkirykmenttinsä upseereille, ja kirjoitti pienen kirjasen opetusta tukemaan. Tuosta alkoi hänen kirjallinen uransa miekkailun ja HEMA:n parissa, ja hän päätyi elämänsä aikana julkaisemaan toistakymmentä miekkailuteosta. Hutton sekä kehitti oman aikansa moderneilla aseilla miekkailua, että tutki ja rekonstruoi vanhempia miekkailuoppeja kuten Silveria ja Marozzoa.

Kesän aikana tavoitteena on käydä läpi perusteet siitä mitä sapelimiekkailun Hutton mielestä tulisi olla, ja kokeilla myös hänen esittämiään poikkeuksellisempia tilanteita kuten pistinmuskettia vastaan taistelu tai vihaisen miekalla ja kilvellä varustetun afridisoturin kohtaaminen.

Alfred Hutton, 1st King’s Dragoon Guards, Dublinissa 1871.

Ilmoittaudu mukaan Puistotreeneihin!

Kesän -24 Puistotreenit

Maksut ja Ikärajat

Kesäkauden treenimaksu on seuran jäsenille on 15€ / kokokesä. Seuran ulkopuolisille 35€ koko kesä (sisältää seuran jäsenyyden vuoden loppuun). Maksu eräpäivä on 1.6.2023. Katso maksuohjeet Maksut-sivulta. Muista maksaa treenimaksu ajallaan!
Ikärajat: K18, huoltajan luvalla K15, huoltajan kanssa K14.

Lisätietoja Savon Miekan toiminnasta:

Mika Vesterinen 0503499563 (WhatsApp, Signal, txt)

Leave a comment