3. Seuran kantajoukko kasaan syksyllä 2009

Paula Vesterinen ja Janne Kärki Fiore Extravaganzassa 2011.

30.9. 2009 tipahti sähköpostiin viesti Janne Kärki -nimiseltä henkilöltä, joka otti yhteyttä SES:n foorumin yksityisviestillä. Oli nähnyt minun kyselyn vuoden takaa, löytyykö Kuopion suunnalta harrastajia: ”Vieläkö historiallinen miekkailu kiinnostaa? Olen Varkaudesta, mutta käydään säännöllisesti Kuopiossa ja voitaisiin treenata yhdessä.” Vastailin, että ”Ilman muuta! Meitä on kaksi ja meillä on oma vakiosalivuoro”. Viikon päästä treenattiin jo yhdessä.

Janne oli kesällä 2008  käynyt viikon mittaisella Guy Windsorin Fiore Extravaganza-kurssilla Jakomäen miekkailumekassa ja oli alkanut tutkailemaan hemaa Varkaudessa. Hän oli siten valovuosia edellä meitä muita miekkailun jalossa taidossa! Jannella oli myös Fioren dei Liberin manuaalin käännös ja hän osasi kourallisen Fioren pitkämiekan “play:tä”, ja pystyi hahmottamaan käytäntöön pian useita lisää, kun itse vielä pidin Swordman’s Companion -kirjaa ainoana järkiperäisenä lähteenä.

Mira Kärki, Paula Vesterinen ja Mika Vesterinen Fiore Extravanzassa 2012.

Jaakko, minä Janne ja Mira Kärki. Viikko pari sen jälkeen mukaan liittyi myös Paula Vesterinen.

Vähän myöhemmin Mira Kärki liittyivät mukaan. Paula Vesterinen oli aikaisemmin julistanut ettei hän miekkaan koske, eikä aihe kiinnosta pätkääkään. Mutta kiinnostui kuitenkin kuultuaan, että Mira oli  liittynyt mukaan. Pian mukaan liittyi sitten myös Paula. Siinä oli sitten koossa tämän miekkailuseuran ”klassinen kokoonpano” Kärjet & Vesteriset.

Hieno homma kun Janne otti yhteyttä, koska siitä viestistä lähti liikkeelle uusi vaihe. Koossa oli jo Savon Historiallisen Miekkailun Seuran alkuvuosien ydin ryhmä ja alettiin jo ajatella seuran perustamisesta pitkän tähtäimen visiona.

-Mika-

Savon Miekan historiaa:

Savon Miekan Historiaa -Etusivu:
1. Alussa oli vain eilinen Hesari 4.8.2008
2. Seuran alkumuoto 2008-2009
3. Seuran kantajoukko kasaan syksyllä 2009
4. Seuratoiminta käyntiin 2010