Yhteistyötahoja

fiore1010-78-8

Seuramme keskittyy tällä hetkellä pääasiassa 1300-1500 lukujen italialaisiin ja saksalaisiin miekkailuoppeihin. Pääaseet ovat pitkämiekka, messer ja tikari.

Fiore dei Liberin taisteluopit Italiasta 1400-luvun lopulta tulevat Guy Windsorin johtamasta School of European swordmanship -koulusta Helsingistä, joka on alansa huippuja maailmassa. Aseina tässä taistelujäjestelmässä meillä ovat pääosin pitkämiekka ja tikari, joskus myös mm. keihäs.

Merkittävässä roolissa seurassa on myös Liechtenauerin koulukunnan saksalainen miekkailuoppi 1300-luvulta 1500-luvulle. pääaseina tässä opissa ovat pitkämiekka ja messer, joskus myös keihäs, tikari ja sirppi. Saksalaisessa pitkämiekassa on oppia haettu pääosin Warusseppäin Killalta Turusta, joka on ensimmäisenä tuonut lajin Suomeen ja tutkinut saksalaisia pitkämiekan oppeja 1990-luvun lopulta lähtien. Saksalaisen pitkämiekan ohessa treenattavassa messerissä seura tukeutuu niin ikään Warusseppäin Kiltaan, sekä myös Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan piirissä toimivaan historiallisten taistelutaitojen harrastejärjestö Grieswarttiin. Mairin sirppi-taistelun opeissa tukeudumme Warusseppäin Kiltaan.

Yhteistyötä on ollut myös  Joensuun Historiallisen Miekkailun Seuran, Oulun miekkailuseuran ja Espoon Historiallisen Miekkailun Seuran kanssa.

miekkailutavike_logoPeriosport-logo2

Savon Historiallisen Miekkailun Seura on tehnyt Oulun Miekkailutarvikkeenja Periosportin kanssa sopimukset, että ko. firmat sponsoroivat seuraa tietyllä prosentilla siitä, mitä seuran jäsenet ostavat heiltä miekkailuvarusteita. Eli jos olette tilaamassa tavaraa Oulun Miekkailutarvikkeesta tai Periosportista, niin muistakaa laittaa nettikaupan tilaukseen  mainintana seuran nimi tai lyhenne SaHMS. Lue myös sivut  Miekkailutarvike.fi -varustehankinnat ja Periosport – varustehankinnat.

Seuralla on myös myyntitilissä Periosportin miekkoja ja varusteita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s