Yhteistyötahoja

fiore1010-78-8

Seuramme keskittyy tällä hetkellä pääasiassa 1300-1500 saksalaisiin miekkailuoppeihin. Pääaseet ovat pitkämiekka ja messer.

Seuran alkuaikoina treenattiiin Fiore dei Liberin miekkailuoppeja Italiasta 1400-luvulta. Tuolloin oltiin paljon yhteydessä Guy Windsorin School of European swordmanship -kouluun ja Suomen Historiallisen Miekkailun Seuraan Helsingistä. Fioren treenaaminen on meillä hiipunut, mutta SHMS:n Ilpo Luhtala on edelleen vakio vieras Kuopion suunnalla.

2014 lähtien on Kuopiossa treenien pääteema ollut Liechtenauerin koulukunnan saksalaisessa miekkailuoppissa 1300-luvulta 1500-luvulle. pääaseina tässä ovat pitkämiekka ja messer, joskus myös dussack, tikari, sirppi ja keihäs. Saksalaisessa pitkämiekassa on oppia haettu pääosin Warusseppäin Killalta Turusta, joka on ensimmäisenä tuonut lajin Suomeen ja tutkinut saksalaisia pitkämiekan oppeja 1990-luvun lopulta lähtien. Saksalaisen pitkämiekan ohessa treenattavassa messerissä seura on hakenut oppia niin ikään Warusseppäin Killan ja erityisesti Grieswarttista Helsingistä. Mairin sirppi-taistelun opeissakin päästiin alkuun Warusseppäin Killan avulla.

Yhteistyötä on ollut myös Joensuun Historiallisen Miekkailun Seuran, Oulun miekkailuseuran ja Espoon Historiallisen Miekkailun Seuran kanssa.

miekkailutavike_logo

Savon Miekka on tehnyt Oulun Miekkailutarvikkeen ja sopimuksen, että firma sponsoroi seuraa tietyllä prosentilla siitä, mitä seuran jäsenet ostavat heiltä miekkailuvarusteita. Eli jos olette tilaamassa tavaraa Oulun Miekkailutarvikkeesta, niin muistakaa laittaa nettikaupan tilaukseen mainintana seuran nimi. Lue sivut Miekkailutarvike.fi -varustehankinnat.

Logokyltti 800 x 192px

Savon Miekka on tehnyt turkulaisen Rautaportin kanssa alennussopimuksen. Seuran jäsene saavat rautaportti.fi –verkkokaupasta ja myymälästä 10% alennusta kaikista tuotteista, alennuksen saa myös postimaksuista. Lue myös Rautaportti – varustehankinnat.

Leave a comment