Seuran miekoille perushuollosta vastaava

regenyei-feder img_3569rene-78-8

Seuralla on käytössä miekattomille lainattavaksi kuusi miekkaa, jotka ovat päässeet osin varsin huonoon kuosiin terän osalta. Kovasti hakatuista hoitamattomista miekanteristä saa helposti pieniä viiltohaavoja ja metallinsiruja ihoon. Jatkossa pyritään seuran miekoista huolehtimaan tältä osalta paremmin.

Omat henkilökohtaiset miekkansa jokainen tietty pitää kunnossa omatoimisesti ja erikseen kehottamatta, eikös niin? Jos kaipaat asiasta ohjeita, ota se puheeksi harjoituksissa.

Seuran miekkojen osalta Rasmus Vaaranmäki on lupautunut talkoomielellä ottamaan vastuulleen seuran miekkojen perushuollon. Lähiaikoina Rasmus laittaa miekkojen terät johonkin kohtuulliseen kuosiin.

Perushuollon jälkeen seuran miekkoja lainailleilla on AINA velvollisuus hioa miekkojen teristä uusia särmiä pois erikseen käskemättä, jotta miekat pysyisivät käyttökunnossa. Tätä varten hankitaan seuralle pari viilaa, jotka tullaan säilyttämään samassa miekkakassissa seuran miekkojen kanssa. Ohjeita annetaan tarvittaessa.

Jatkossa Rasmus ottaa seuran miekat silloin tällöin tarkistettavaksi, missä kunnossa terät ovat ja siistiin ja pyöristää terien kolhuja.

-M!ka-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s