Vieraileva treenien vetäjä ylimääräisissä harjoituksissa 27.5.14

SONY DSC
Marko Hanhisuoanto

Tiistaina 27.5. klo 19.00 – 21.000 meillä on vierailevana treenien vetäjänä Marko Hanhisuoanto Espoon Historiallisen Miekkailun Seurasta. Osalle seuran väkeä on ehditty jo mainita, että ko. vierailija olisi mukana maanantain treeneissä, mutta tähän tuli muutos vierailijalle tulleen ylivoimaisen esteen vuoksi.

Treenipaikkana on Maria Jotunin puisto. Tarkempi alue puistossa valitaan vähän tilanteen mukaan, mm. riippuen auringonpaisteen ja muiden puiston käyttäjien määrästä ja sijainnista. Siinä jossain betonisen pikku-Stonehengen lähettyvillä kuitenkin. Kun ulkona ollaan, on tässä luonnollisesti säävaraus.

Aiheena saksalainen pitkämiekka. Miekattomat mukaan tulevat, ilmoittautukaa ennakkoon Mika Vesteriselle, mika.vesterinen(ät)dnainternet.net, koska seuralla riittää miekkoja vain kuudelle. Maskeja seuralta lainaavien olisi myös syytä ilmoittautua, jotta osataan tuoda maskeja paikalle.

Marko kuvailee treenien sisältöä näin: “Vedämme treenit osallistujien määrän, harrastuskokemuksen ja varusteiden mukaisesti, mutta kattoteemana on pitkämiekka saksalaisen koulukunnan mukaan painottuen varhaisempiin lähteisiin (Liechtenauer ja ns. Codex Döbringer). Alustuksen, lämmittelyn ja tekniikkaharjoitteiden lisäksi voimme ottaa kevyttä freeplay-henkistä miekkailua loppuun niiden kesken, joilla on feder-tyyppinen miekka ja riittävät suojavarusteet mukana sekä edes hieman kokemusta ottelutyyppisestä miekkailusta. Harjoitteissakin miekkailumaski miekan lisäksi olisi hyvä olla jokaisella osallistujalla.”

– Paula –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s