Fioren oppeja hevosen selässä!

H5

(Artikkelin kuvat: Jaakko Vesterinen)

Savon Historiallisen Miekkailun Seurassa käynnistellään “Ratsuosastoa”. Tällä hetkellä seurassa jo tutkitaan ja harjoitellaan Fioren pohjalta miekka- ja peitsioppeja hevosen kanssa. Treenejä aletaan pyörittään säännöllisen epäsäännöllisesti.  Ensimmäisenä haasteena on kehitellä hevosen selässä tehtäviä harjoituksia.

Erillistä treenimaksua ei ratsutreeneistä ole. Ratsastaja hoitaa itse maksut tallille. Ratsastukseen vaadittavat vakuutukset täytyy olla kunnossa ja ratsastustaito riittävä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan ”ratsuosaston” toimintaan hevosen selässä tai apulaisena omien jalkojen varassa tai haluat lisätietoja niin otahan yhteyttä seuran ensimmäiseen ratsumieheen Elisa Hyväriseen elisa.hyvarinen(ät)suomi24.fi

Elisa kirjoitteli fiiliksiään ensimmäisistä treeneistä hevosen selässä näin:

Elisa:
ENSIMMÄISTÄ KERTAA MIEKAN KANSSA HEVOSEN SELÄSSÄ

Muovipullojen miekalla tappaminen hevosen selästä käsin antaa uudenlaista näkökulmaa sekä miekkailuun että ratsastukseen. Miekan lyöntilinjat, varoasennot ja koko homman koordinaatio muokkautuu omanlaisekseen, mutta kuitenkin niin samanlaiseksi, hevosen selässä. Kaikki täytyy ajatella kokonaan uudestaan ja omakaan ajatus ei aina toiminut. Onneksi saatoin turvautua Jaakon miekkailutietouteen ja kykyyn ajatella asioita itseäni monimutkaisemmin tässäkin asiassa, vaikka mies ei ole koskaan hevosen selässä istunutkaan.

Ensimmäisen hevosen selässä vietetyn miekkailukokemuksen saldo oli varsin antoisa. Vaikka teräkontakti rajoittuikin tolpan nenään nostettuun muovipulloon, sai siitäkin arvokasta kokemusta ja mielenkiintoista ajateltavaa. Miten täytyy lyödä osuakseen tuolle korkeudelle sijoitettuun kohteeseen? Miten kovassa vauhdissa kohdetta uskaltaa aluksi lähestyä, tai tarvitseeko hevosta totuttaa kolisten putoileviin muovipulloihin? Tarvitaanko lyöntiin voimaa, tai kuinka hevosen selästä voi lyödä linjan sulkien? Miten torjutaan ilman, että ratsu menettää korvaansa?

H2

Pieni ja pyöreä sotahevosemme Max suhtautui koko touhuun lähinnä huvittuneesti. Viuhuvalle miekalle ratsu ei korvaansa lotkauttanut vaikka kuinka aluksi aioin sitä metallimöykkyyn totuttaa. Laukkaaminen oli kivaa ja vaihtelu tavalliseen työhön jännittävää. Eipä tainnut musta ruuna edes tietää päässeensä maistamaan Suomessa varsin harvinaista herkkua. Aluksi vie aikaa

totutella ratsastamaan vain yhden käden ja jalkojen varassa, saati sitten täytyisi samalla kyetä miekkailemaan. Onneksi Max tuli tässä hieman vastaan kuuntelemalla reittiohjeet ja toteuttamalla ratsastajan hieman hassut vaatimukset innokkaasti ja rennosti, turhia mihinkään suuntaan hötkyilemättä. Tästä on hyvä alkaa.

H4

Hyökkäyksen kohteena Coca Cola Company.

H1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s