Feel Your Movement 2013 -projekti meni hyvin

Feel Your Movement 2013-0557(Kuva: Tommi Prami)

Savon Historiallisen Miekkailun Seura oli mukana Kuopiohallissa 6.9.13 järjestetyssä Feel Your Movement -tapahtumassa 6.9.2013 . Meidän seuran ennakkosuunnittelussa oli mukana muutama henkilö. Lähinnä Elisa hoiteli yhteyksiä tapahtuman järjestäjiin, suunnitteli mainoksia yms. ja minä listailin ja kokoilin kaikenlaita roinaa mitä tapahtumapäivään piti olla mukana ja hieroin näytöksen osasia paperille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Kuva: Elisa Hyvärinen)

Treeneissä sitten viriteltiin näytöstä paloissa eteenpäin pitkin elokuuta. Ajatuksena oli ottaa näytökseen mukaan pitkämiekan lisäksi myös keihäs, messer ja sirppi, jotta saataisiin katsojille lisää ihmeteltävää. Näytökseen oli tarkoitus ottaa mukaan niin monta osallistujaa, ettei kenellekään tulisi stressaavan isoa roolia. Tiedossa kun oli, ettei kovin tiuhaan päästäisi kaikki yhdessä koko ohjelmaa harjoittelemaan. Elokuun treenien vakio-osallistujista löytyikin riittävästi vapaaehtoisia, että näytöstiimiin saatiin seitsemän osallistujaa ja kaikille löytyi hyvin käyttöä. Minä, Paula ja Jaakko otettiin messer-osuus, minä ja Jaakko kahdestaan sirppi, Esa ja Seppo olivat keihäässä, Jaakko ja Elisa tikarissa ja loppupuoliskon pitkämiekassa mukana olivat Elisa, Esa, Seppo ja Janne.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Kuva: Elisa Hyvärinen)

Lopulta ei näytöstä päästy yhdessä treenaamaan yhtään kertaa. Aina oli vähintään pari näytökseen osallistujaa poissa. Mutta kun näytös muodostui viidestä eri osasta, päästiin noita eri osuuksia aika hyvin treenaamaan. Kässäreitä saatiin tehtyä kolme, ennen kuin homma oli jotenkin kuosissa. Rasmus, joka ei ollut varsinaisesti mukana näytöksessä, sai näytösharjoituksissa olla varahenkilönä milloin mihinkin rooliin ja oli sitä kautta myös osallisena projektissa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Kuva: Elisa Hyvärinen)

Flunssaa oli liikkeellä Feel Your Movementin aikaa ja Fym-ryhmässä oli vähän vajausta alkuperäiseen ilmoittautuneeseen ryhmään nähden, muttei siitä ollut suurempaa haittaa. Muutaman hengen ryhmällä, Ville, Esa ja minä, saatiin seuran osasto pystyyn reilussa tunnissa perjantai-iltana.

Feel Your Movement 2013-0548

Feel Your Movement 2013-0550

(Kuvat: Tommi Prami)

Sairastapausten vuoksi piti näytökseen mukaan kaavailtu Paula tiputtaa pois vahtimaan osastoa näytösten ajaksi. Paulan roolina olisi ollut joutua lähinnä lyötäväksi ja tuupittavaksi, joten Paulaa ei pois tippuminen juuri harmittanut. Näytös meni messerin osalta uusiksi ja taisi siinä sitten tulla vähän muutakin pikkusäätöjä vielä aamulla ennen ensimmäistä näytöstä ja jotain pientä vielä ennen toistakin näytöstä.

Näytökset menivät ilman suurempia sähellyksiä hyvin läpi ja jälkimmäinen vielä paremmin, kun oli ensimmäisessä päästy mukavasti lavatuntumaan. Esiintymisnopeus ekassa näytöksessäkin suunniteltua kovempi ja tempo tuntui vaan kasvavan toiseen näytökseen. Jännityksellä lienee osuutta asiaan. Näytökseen valitun sveitsiläissäveltäjä Adrian von Zieglerin Legend tuntui saamieni kommenttien mukaan sopivan hyvin miekkailun taustamusiikiksi. Se saattaa olla mukana myöhemminkin, jos vaikka jotain videolkippejä päästään jossain vaiheessa kuvailemaan. Lupa kappaleen käyttöön jatkossakin on itse säveltäjältä.

Feel Your Movement 2013-0552 Feel Your Movement 2013-0553

(Kuvat: Tommi Prami)

Itse osastolla pyöri mukavasti kiinnostunutta väkeä. Useimmilla oli jo vähän käsitystä siitä, että kyseessä on jonkin sortin kamppailulaji. Joillakin tuntui tulevan mielleyhtymiä roolipelailuun ja saatiin jokusen kerran vastailla kieltävästi, kun meiltä kyseltiin, pukeudummeko ajan hengen mukaan treeneissä. Aseiden lisäksi myös suojavarusteet ja lajin turvallisuus kiinnostivat. Rautahanskat olivat jälleen takuuvarmoja pikkupoikamagneetteja. Lippusiimalla aidatulla alueella otettiin koko häppeningin ajat kevyttä matsia näytösluotoisesti.  Kiinnostuneet pääsivät vähän miekkaa heiluttelemaan ja innokkaimpia opastettiin jo vähän pariharjoituksiinkin.

fym-mirjak

(Kuva: Mirja Kuronen)

Kahdeksan henkeä oli Fym-porukassa mukana ja jokainen heistä oli kyllä tarpeen. Puolet porukasta oli vielä enempi tai vähempi sairaina mukana, eivätkä kaikki olleet ihan kokoaikaa mukana vahvuudessa. Onneksi vapaaehtoisia oli noinkin monta, niin saatiin kokonaisuus toimimaan.

Mukavana lisänä tähän saatiin Feel Your Movementissa kuvia ottaneen Tommi Pramin lupa hänen ottamien kuvien käyttöön.  Tämän vuoden tapahtumien kuvia on tämän artikkelin yhteydessä ja muutama Tommin vuoden 2012 tapahtumassa ottama kuva lisäillään muille uutisblogin sivuille.

-Mika-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s